Kasteelstraat 29A
6235 BM Ulestraten

Praktijk Erven/Burshan-Bashir:
043 - 364 78 42
E-mail: info@tcu-ulestraten.nl


  • img6
  • img4
  • img5
  • img3
  • img1

Orthodontie

Tandarts Pascal Erven heeft zich gespecialiseerd in de orthodontie. Heeft u moeite met het afbijten van voedsel of staan uw tanden en kiezen scheef vanwege ruimtegebrek? Wij corrigeren uw kaak- en tandstand met behulp van een beugel.
Was het vroeger nog een vreemd gezicht om volwassenen met een beugel te zien, vandaag de dag nemen ijdelheid en een goed functionerend gebit de overhand. Daarom creëren wij meer ruimte voor beugelbehandelingen bij volwassenen. Immers, mooie rechte tanden kennen geen grenzen. Uiteraard zijn ook jonge mensen welkom voor beugelbehandelingen.

Er is keuze uit verschillende soorten beugels:

Activator: een losse binnenbeugel steunend op alle tanden van boven- en ondergebit ter correctie van een verkeerde kaakstand.

Brackets: een vaste beugel of slotjesbeugel vastgelijmd op tanden en kiezen zorgt voor rechte tanden. Hierbij oefenen draden, veertjes en elastiekjes kracht uit op de tanden. Bij volwassenen kunnen wij onzichtbare keramische brackets plaatsen.

De Orthodontische behandeling

Voordat we een behandeling starten, maken wij tijdens de intake afdrukken voor gebitsmodellen, röntgenfoto's en gezichtsfoto's. Wij bieden, in samenspraak met u, een gepaste oplossing. Na het plaatsen of bijstellen is het altijd even wennen. De beugel drukt tegen de tanden en kiezen, die daardoor een paar dagen gevoelig kunnen zijn.

Een behandeling duurt 1 à 2 jaar. Dit is afhankelijk van de grootte van de afwijking, de leeftijd en de groei. Ook uw medewerking speelt een belangrijke rol. Vaak draagt u na de behandeling nog geruime tijd een nachtbeugel. Een beugel veroorzaakt geen gaatjes, maar wij zullen u toch extra instructies geven voor het schoon houden van uw tanden en beugels.