Kasteelstraat 29A
6235 BM Ulestraten

Praktijk Erven/Burshan-Bashir:
043 - 364 78 42
E-mail: info@tcu-ulestraten.nl


  • img6
  • img4
  • img5
  • img3
  • img1

Esthetische tandheelkunde

Wilt u uw gebit verfraaien?
Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Esthetische (ook wel cosmetische) tandheelkunde is het vakgebied, waarbij de tandarts zich bezighoudt met het verfraaien van uw uiterlijk. Mensen vinden een stralend gebit als uiterlijke schoonheid steeds belangrijker. Met behulp van facings, kroon- en brugwerk (zie hiernaast) of inlays kunnen wij verbetering in vorm, stand en kleur van uw gebit garanderen.

Neem gerust contact met ons op om te horen wat wij voor uw gebit kunnen betekenen.

Termen uitgelegd

Facings

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt. Met een facing kunt u de vorm of de kleur van een tand wijzigen. Zo kan de tandarts een spleetje tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen.


Kroon- en brugwerk

Het betere kroon- en brugwerk voeren wij uit in harmonie met uw gezicht, uiteraard in onderling overleg. Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden of kiezen. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Een kroon of brug kan uitkomst bieden bij een ontbrekende of afgebroken tand, bij tandbederf of ter vervanging van verkleurde tanden.

Wilt u beter kunnen kauwen, het uiterlijk verbeteren of voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan? TCU helpt u graag.